Blog

Voordeel met kopen gebruikte mobiele pinautomaat

Geschreven door Joost van Ommen op maandag 31 oktober 2016 om 15:48 uur.
Het is nu ook mogelijk een kort gebruikte Vx680 mobiele pinautomaat te kopen. In het geval van Brainpoint gaat het om terminals die een paar weken of maanden zijn gebruikt voor de verhuur. Het is een interessante mogelijkheid omdat klanten op deze manier over het nieuwste model pinautomaat kunnen beschikken maar dan voor honderden Euro's goedkoper dan de officiële nieuwprijs. Het lijkt op de populaire constructie waarbij Nederlanders een kort gebruikte auto importeren uit Duitsland. Vaak gaat het daarbij om topmodellen met slechts een paar duizend kilometer op de teller en een heel aantrekkelijk prijskaartje. Dit soort voordeel is dus ook te halen met mobiele pinautomaten. Het gaat om de nieuwste modellen met kleurenscherm en geschikt voor contactloos betalen. Slimme ondernemers kunnen er veel voordeel mee behalen. De gebruikte Verifone Vx680 pinautomaat is bij Brainpoint te koop voor € 412,= ex btw en dat is ongeveer de helft van de officiële nieuwprijs.

Zonder limiet pinbedragen ontvangen via Brainpoint

Geschreven door Joost van Ommen op dinsdag 23 juni 2015 om 09:50 uur.
Regelmatig zijn er klanten die gedurende een korte- of langere periode zeer grote bedragen moeten kunnen ontvangen via de pinautomaten van Brainpoint. Dan rijst de vraag of onbeperkt pinbedragen kunnen worden verwerkt. Het antwoord is ja. Omdat Brainpoint beschikt over de Vergunning als Betaalinstelling van De Nederlandsche Bank zit er geen beperking op de bedragen die Brainpoint voor klanten mag verwerken. De situatie zou anders zijn wanneer alleen met een zogenaamde Vrijstelling van De Nederlandsche Bank zou worden gewerkt waarbij het bedrijf dat de transacties verwerkt dus niet onder toezicht staat. In dat geval is er een limiet op de bedragen die per maand en per jaar voor klanten mogen worden verwerkt. Juist omdat Brainpoint ook klanten heeft die zeer grote bedragen via de pinautomaten moeten kunnen verwerken, heeft Brainpoint de Vergunning als Betaalinstelling aangevraagd. De Vergunning is in 2012 door De Nederlandsche Bank aan Brainpoint toegekend en geldt voor de activiteiten van Brainpoint in heel Europa.

Gebruik van Brainpoint pinautomaat in het buitenland

Geschreven door Joost van Ommen op woensdag 22 januari 2014 om 15:00 uur.
Klanten van Brainpoint huren steeds vaker een pinautomaat voor gebruik tijdens beurzen en evenementen in het buitenland. Dat werkt uitstekend. Natuurlijk hebben Belgen, Fransen of Duitsers geen Nederlands PIN-pasje bij zich. Toch kunnen deze mensen afrekenen via een Brainpoint pinautomaat. Dat komt doordat de transacties worden afgewikkeld via het internationale Maestro systeem. Dus of het nu om klanten in België, Frankrijk, Spanje of andere Europese landen gaat, wanneer er een Maestro logo op hun bankpasje staat, kunnen zij afrekenen via het Brainpoint pinapparaat.

Toch zijn er inmiddels ervaringen waarop wij in dit blog even willen wijzen. Nederland is een echt PIN land. Iedere Nederlander boven de 18 jaar heeft eigenlijk wel een bankpasje op zak. Wanneer ergens een electronische betaling moet worden gedaan dan zal de Nederlander daarvoor meestal direct het bankpasje tevoorschijn halen om via de PIN code te betalen. In het buitenland is dit vaak toch niet helemaal hetzelfde. Zo blijken heel veel klanten in Frankrijk graag met de credit card te willen betalen in plaats van met de bankpas. Ook in België heeft bijna iedereen wel een bankpasje op zak, maar toch betalen veel meer klanten er graag met VISA en Mastercard dan wij in Nederland gewend zijn.

Gezien het bovenstaande adviseren wij klanten die de Brainpoint pinautomaat in het buitenland willen gebruiken om indien mogelijk ook credit cards te laten activeren op de terminal. Dat vergroot de kans op succesvolle verkopen nog verder. Het activeren kan simpel door op het Brainpoint bestelformulier aan te geven dat U ook credit cards wilt kunnen accepteren. Wel is belangrijk dat de activatie van credit cards alleen mogelijk is wanneer U over een aansluitovereenkomst voor VISA en Mastercard beschikt. Die heeft U wanneer klanten nu al met credit card bij U kunnen betalen via een betaalterminal. Heeft U de aansluitovereenkomst nog niet dan kan Brainpoint die voor U regelen. Aan de overeenkomst op zich zijn geen kosten verbonden. Wel is het goed er rekening mee te houden dat voor het opstellen en activeren van een hele nieuwe aansluitovereenkomst met VISA en Mastercard ongeveer acht werkdagen nodig zijn.

Vernieuwde website voor Brainpoint Betaalsystemen

Geschreven door Jennifer den Ouden op vrijdag 27 december 2013 om 12:16 uur.
Met trots presenteert Brainpoint Betaalsystemen haar volledig vernieuwde website. Met de nieuwe opzet van de site is het nu nog eenvoudiger een betaalautomaat van Brainpoint te bestellen. Bij Brainpoint is het mogelijk betaalapparatuur te huren voor een of twee dagen, een week of zelfs voor drie jaar. Brainpoint biedt voor elke situatie een passende huuroplossing.